Szent Borbála Idősek Otthona

Szent Borbála Idősek Otthona - Tájékoztató

A Granárium Nyugdíjasház apartmanjai azonnal beköltözhetőek!

Granárium Nyugdíjasház - Tájékoztató

Prospektus (külső oldal)

Prospektus (belső oldal)

Az elhelyezésről

Kétszemélyes apartman lakás („B” épületcsoport) Kétszemélyes apartman lakás („B” épületcsoport) Kétszemélyes apartman lakás („B” épületcsoport) Kétszemélyes apartman lakás („B” épületcsoport) Egyszemélyes szoba („A” épület) Egyszemélyes szoba („A” épület) Kétszemélyes szoba („B” épületcsoport) Kétszemélyes szoba („B” épületcsoport) Közös szoba („B” épületcsoport) Közös szoba („B” épületcsoport) Közös szoba („A” épület) Közös szoba („A” épület)

Az „A” épület egyszemélyes, fürdőszobás helyiségei tartalmaznak egy 13 m2-es lakószobát és egy 4 m2-es fürdőszobát. A kétszemélyes, fürdőszobás helyiségek egy 25 m2-es lakószobát és egy 6 m2-es fürdőszobát. (A fürdőszobák alapfelszereltségébe tartozik a zuhanyzó, a mosdó, valamint a WC.) Ha igény van rá – felárért – természetesen egyedileg berendezett szobát is tudunk biztosítani, de a lakó megszokott berendezéseit sem utasítjuk vissza.

A szinteket lépcsőház köti össze, minden szinten létesítettünk egy társalgót, amely többszintes tér a funkciók találkozásának csomópontja. Innen érhető el az étkező és tulajdonképpen minden, ami csak az időseknek fontos és szükséges lehet. Ezek a közös használatú helyiségek szolgálhatnak a beszélgetések, (esti) kártya-, vagy sakk partik helyszínéül is.

A szobákban: kábeltévé-, valamint telefon csatlakozási lehetőség biztosított. A modern telefonközpont az alábbi szolgáltatásokat nyújtja a lakók számára:

Az Otthon által nyújtott szolgáltatás, melynek része az ápolók-gondozók által adott 24 órás ügyelet, valamennyi lakó számára azonos színvonalú. Rendszeres orvosi ellátást biztosítunk, a magas vérnyomás, cukorbetegség stb. gondozása, a különböző szűrővizsgálatok (tüdőszűrés, vércukor-, EKG-, nőgyógyászati vizsgálatok stb.) elvégzése szintén az orvosi ellátás részét képezik.

A szabadidő hasznos eltöltése céljából az Otthon lakói fakultatív jellegű mentálhigiénés programokon (pl. csoportos gyógytorna, újságcikk felolvasás, társasjáték, zenehallgatás stb.) vehetnek részt, vagy éppen – szintén a különböző csoportos foglalkozások keretében – lehetőségük nyílik az aktuális ünnepekhez kapcsolódó apró meglepetések, ajándék- és dísztárgyak elkészítésére. Az intézményen belül szervezett programokon kívül időközönként közös kirándulásokkal is igyekszünk a mindennapokat változatosabbá tenni.

Teljes ellátást magában foglaló szolgáltatások:

Külön térítés ellenében igénybe vehető szolgáltatások:

Térítés nélkül (megállapodáson kívül) jelenleg az alábbi extra szolgáltatásokat nyújtjuk: